Siker a megyei versmondó versenyen


„PAG-os” diák nyerte meg a megyei versmondó versenyt

2018. február 16-án rendezték meg az orosházi városi könyvtárban a Justh Zsigmond vers- és prózamondó versenyt. A megye számos középiskolájából 33 diák vett részt ezen a színvonalas rendezvényen.

Iskolánkat Bodor Erzsébet 10.A osztályos tanuló képviselte, József Attila Eszmélet című költeményét adta elő.

Olvasd tovább!

Erasmus+ hírek


Nemzetközi kutatócsoport alakult a Let The Science Discover Us tudományos projekt keretén belül az öt partner ország 75 diákja részvételével. A tanulók vegyes nemzetiségű csoportokat alkotva kutatnak olyan témákban, mint például találmányok, a vadvilág védelme, megújuló energiaforrások, vagy az öregedés megállítása. A diákok kutatás közben e-mailben vagy a közösségi felületeken kommunikálnak egymással, ami fejleszti az együttműködési készségüket és nyelvtudásukat egyaránt. A kutatások eredményeit az áprilisi olaszországi találkozón mutatják be és állítják ki a projektzáró Tudományos Fesztivál keretében.

Olvasd tovább!

Pályaválasztási nap


2018. január 29-én pályaválasztási napot tartottunk iskolánkban, amelyen a Debreceni Egyetem, a Gál Ferenc Főiskola, a Szegedi Tudományegyetem és a Szent István Egyetem képviselői tájékoztatták diákjainkat a továbbtanulási lehetőségekről. A diákok érdeklődve hallgatták az érdekes előadásokat, és sok hasznos információval gazdagodtak, amely segíti őket a pályaválasztásban.