Bűvösvölgyi projektnap


Iskolánk 32 tanulója és két tanára projektnapon vett részt 2019.március 20-án a debreceni Bűvösvölgy Médiaértési-oktató Központban.

Az Oktató Központ célja megismertetni a diákokkal a média működését, kipróbáltatni a technikai eszközök használatát, mindezzel fejlesztve a tanulók kritikai érzékét és kreativitását. Iskolánkból 32 kilencedik évfolyamos  diák vett részt a programon, akiket a kis területen elhelyezkedő, de jól felszerelt központban 4 csoportba osztottak. Mindegyik csoport  5, egyenként 60 perces projekt megvalósításában vett részt. Ezek között szerepelt a filmkészítés   (autós üldözés háttérvetítéssel és greenboxos felvételek), hírműsor összeállítás, újságszerkesztés, rádióműsor- és reklámkészítés.

A diákok nagyon élvezték a közös munkát, a szakemberek felkészültsége, a baráti légkör segítette őket abban, hogy ötletes, színvonalas produktumokat hozzanak létre. A nap végén mindannyian egyetértettek abban, hogy kellemes és nagyon hasznos programnak lehettek résztvevői.

Reméljük, hogy a jövő tanévben is sikerül újabb diákokkal  megismertetni a Bűvösvölgyi Központ tevékenységét, célkitűzéseit.

Szőllősi Zsuzsanna

kísérő tanár

Zentán jártunk


Iskolánk sikeresen pályázott a Rákóczi Szövetség Diákutaztatási Programján, ezzel elnyerte a lehetőséget, hogy egy határon túli középiskolával együtt emlékezhessen meg nemzetünk ünnepéről, március 15-ről. Választásunk ebben az évben a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumra esett. Az utazásra 2019.március 25-én, hétfőn került sor.

Kis csapatunkat az egyik természettudományos előadóteremben fogadták a tanárok és a gimnázium egyik osztályának tanulói. Itt a kölcsönös üdvözlés és rövid bemutatkozás után Szórád Endre vezető tanár levetítette az intézmény bemutatkozó videóját. Az elmondottakból kiderült számunkra, hogy az iskola fő feladata a tehetséggondozás, kis osztály- és csoportlétszámokkal dolgoznak, sok tanárral és modern eszközökkel és nagyon megválogatják, hogy ki kerülhet be a gimnázium diákjai közé.

A folyosók és tantermek stílusukban felidézték számunkra saját iskolánk újnak mondott, de 1963-ban épített épületét, de azt azért mindenhol érezni lehetett, hogy itt a művészeti oktatás hangsúlyos, visszaköszönt ez a falak dekorációiban, de a remekül megtervezett és elkészített tablókban is.

A közös iskolai program során megemlékeztünk a forradalom fontosabb eseményeiről, majd az iskola tanárának segítségével megismerkedtünk a szerb kisváros történelmével, megtekintettük főbb nevezetességeit.

A kísérőtanárok és a 45 diák véleménye alapján érdemes volt ezt a hosszú utat megtenni, élményekben gazdag programot tudhatunk magunk mögött, melyhez a fogadó intézmény és vezető tanára nagyban hozzájárult. Köszönjük a lehetőséget a Rákóczi Szövetségnek.

Szeghalom, 2019.03.26.

Szőllősi Zsuzsanna

a pályázat koordinátora