Nemzetközi delegáció Balikesirben


ErasmusPlusPAGK

“Maths 4 All” projekt, Péter András Gimnázium és Kollégium

Az Európai Unió által támogatott nyertes Erasmus + Iskolai, óvodai partnerségek projekt keretében járt nemzetközi delegáció a törökországi Balikesirben.
2019 november 3-9. között, munkatársak közös rövid távú képzése valósult meg Franciaország, Magyarország, Olaszország, Portugália, Svédország és Törökország részvételével.
A projekt futamideje 24 hónap, címe: „Maths 4 All”, és témája a matematikai készségfejlesztés az iskolában. A találkozón bemutatkoztak az Erasmus+ teamek, és elkezdődött a közös munka.
A tevékenységek között szerepel: hatnyelvű matematikai e-szótár szerkesztése, „smart box”készítése matematikai készségfejlesztő játékokkal, a matematika és az origami közötti kapcsolat, valamint a matematika és a természet közötti összefüggések vizsgálata.
A tanárok web 2-es alkalmazásokkal ismerkedtek meg a képzés során, melyeket hatékonyan használhatnak a tanítási órákon.
A nemzetközi delegációt fogadta Hasan Avci Balikesir város polgármestere, és Balikesir tartomány tankerületi igazgatója.
Hasan Avci polgármester kiemelte az Erasmus+ projektek jelentőségét, és a tanárok szerepét a nemzetközi kapcsolatok ápolásában, majd barátsága jeléül  ajándékot adott át Macsári József, Szeghalom város polgármestere részére, a magyar küldöttségnek.
A Péter András Gimnázium és Kollégiumot  Somogyiné Ambrus Erika intézményvezető, Kővári Csilla projektkoordinátor és Janó Ágnes végzős matematika szakos hallgató képviselte.

(A képre kattintva galéria nyílik meg)