Erasmus+ nemzetközi partnertalálkozó iskolánkban

A „Teaching for Tomorrow: Flipped Learning” elnevezésű Erasmus+ KA219 projekt (2017-1-TR01-KA219-046720) második nemzetközi partnertalálkozójára 2018. szeptember 17-21. között került sor a Péter András Gimnázium és Kollégiumban, Szeghalmon. A rendezvényen hat ország (Törökország, Olaszország, Horvátország, Csehország, Lettország, Portugália) tizenkét tanárát fogadtuk. Intézményünket Kovács Anikó képviselte, illetve látta el a szervezői és vendéglátói feladatokat is egyben.

A rendezvény célja a projekt első évének az értékelése, a disszemináció nyomon követése, a helyi tevékenységek ellenőrzése, valamint a következő év feladatainak, találkozóinak részletes kidolgozása volt. A szakmai konzultációkon túl gazdag kulturális programmal tölthették a szabadidejüket a vendégek. Megismerkedhettek Budapest és Szeghalom nevezetességeivel, betekintést nyerhettek a magyar közoktatás mindennapjaiba. Macsári József, Szeghalom polgármestere is üdvözölte a vendégeket és beszélt a város múltjáról, a jelenlegi fejlesztésekről és a jövőbeli tervekről is.

A projekt folytatásaként november végén négy diák és egy tanár utazik Otrokovicébe, Csehországba, hogy részt vegyenek a projekt első rövid távú diák mobilitásán.

Kovács Anikó