Erasmus+ rövid távú diákcsere Csehországban

Az Erasmus+ Teaching for Tomorrow: Flipped Learning projekt keretein belül a Péter András Gimnázium és Kollégium négy diákja (Bodor Erzsébet, Huszár Péter, Szabó Zoltán, Rácz Laura) és egy kísérő pedagógusa (Kovács Anikó) vett részt a Csehországban tartott találkozón 2018. november 25. és december 1. között. A találkozót alapos felkészülés és a helyi tevékenységek teljesítése előzte meg.

A cseh középiskola tanárai és diákjai szeretettel fogadták a partneriskolák küldötteit városukban, Otrokovice-ben. A résztvevőknek nagy örömükre szolgált betekintést nyerni a cseh iskola mindennapjaiba. A programok nagyszerű lehetőséget nyújtottak a nemzetek közötti együttműködésre és az angol nyelv gyakorlására is. Diákok és tanárok egyaránt újabb tapasztalatra tehettek szert a fordított osztályterem módszertanának területén, mivel négy tantárgy (biológia, matematika, kémia, fizika) óráinak lehettek aktív részesei.

A feszített tempójú munka mellett a résztvevők kulturális élményekkel is gazdagodhattak. Bár a partnerintézmény Csehország keleti részén, a zlíni kerületben található, mégis nyílt lehetőség a főváros, Prága meglátogatására és az ottani látnivalók megtekintésére.
Összességében elmondható, hogy a projekt első rövid távú diákcsere mobilitása eredményesen zárult és mindenki élményekkel és rengeteg új tapasztalattal tért haza.

A második rövid távú diákcsere mobilitás 2019 tavaszán kerül megrendezésre. Az esemény helyszíne Vialonga, Portugália lesz, ahol iskolánkat ismét négy diák és egy tanár képviseli majd.